BUDDY WORDEN BIJ BUDDYZORG LIMBURG, IETS DOEN VOOR EEN ANDER !

Wat is een buddy?

Een buddy is een man of vrouw die zich op bijzondere wijze inzet voor mensen die geconfronteerd worden met een ernstige, levensbedreigende of chronische ziekte. Veelal krijgen deze mensen te maken met beperkingen. Buddy’s, gedreven vrijwilligers, zijn opgeleid om deze mensen emotionele steun te bieden of te begeleiden.

Buddy’s zijn zorgvuldig geselecteerde en getrainde vrijwilligers met een helder hoofd en het hart op de juiste plaats. Buddy’s worden begeleid door werkbegeleiders met een professionele achtergrond.

Wat doet een buddy?

Voorop staat een grote mate van wederzijds respect.

Wat een buddy voor iemand kan betekenen hangt altijd af van de situatie. Voor de een kan een buddy een luisterend oor betekenen, terwijl voor iemand anders een buddy de juiste man of vrouw is die de zieke helpt omgaan met fysieke beperkingen. Weer anderen zijn gebaat om een buddy aan hun zijde te hebben bij het bezoek aan een dokter of te leren omgaan met medicijngebruik. Tenslotte kan een buddy ondersteunen in het onderhouden of leggen van sociale contacten. Kortom: Buddy’s zijn ‘Balansbouwers’.

De tijdsinvestering is gemiddeld 4 uur per week, afhankelijk van de situatie bij de cliënt.

Geïnteresseerd geworden ? Neem contact met ons op !

Buddy’s doen hun vrijwilligerswerk vanuit Buddyzorg Limburg (opgericht in 1985) die op haar beurt weer deel uitmaakt van MeanderGroep Zuid-Limburg.

De coördinator van Buddyzorg Limburg heet Marie Louise Weerts.

Bij haar kunt u terecht voor meer informatie om buddy te worden.

Haar telefoonnummer is: 045 56 57 59 0.

Haar e-mailadres luidt: vraag@buddyzorglimburg.nl

Meer informatie over Buddyzorg Limburg valt ook te lezen op de website: www.buddyzorglimburg.nl

U kunt zich aanmelden via de website !